Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να κλείνει σε υψηλό σχεδόν 22 μηνών ενώ το Brent έκλεισε για πρώτη φορά με απώλειες σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Οι αναφορές ότι οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουν μια πιθανή αύξηση των επιπέδων παραγωγής άσκησαν πιέσεις στο Brent, μετά από τρεις σερί ημέρες κερδών που το “έστειλαν” σε υψηλό 13 μηνών.

Η απότομη άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων οδήγησε τους επενδυτές μακριά από τα προϊόντα επενδυτικού ρίσκου σε όλο το φάσμα των αγορών την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του αργού, δήλωσε ο Tariq Zahir, υψηλόβαθμο στέλεχος της Tyche Capital Advisors.

Εν τω μεταξύ, τα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης και των πιο περιορισμένων προμηθειών πετρελαίου, παρείχαν μερική στήριξη στο αμερικανικό αργό.

Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Απριλίου, το οποίο λήγει την Παρασκευή, έχασε 16 cents ή 0,2%%, στα 66,88 δολάρια το βαρέλι. Το πλέον ενεργό συμβόλαιο, εκείνο του Μαΐου, έχασε 7 cents ή 0,1% στα 66,11 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 31 cents ή 0,5%, στα 63,53 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από 1 Μαΐου του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones Market Data. Στα χαμηλά της ημέρας, το αμερικανικό αργό είχε πέσει έως και τα 62,65 δολ. το βαρέλι.

Τα μέλη του OPEC+ θα συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή οι οποίες πιθανότατα θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο.

Πηγή: Capital.gr