Τους στρατηγικούς της στόχους για το 2021, με έμφαση στον χώρο των Augmented Analytics, παρουσίασε η WITSIDE, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται λύσεις σχετικές με τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, ώστε μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορίας να παρέχει χρηστικές ερμηνείες και συμπεράσματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες» ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE, κατά τη διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Augmented Analytics, παρουσιάζοντας τα πρώτα επιτυχημένα έργα σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Τα έργα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά για αξιόπιστες λύσεις αξιοποίησης δεδομένων, καθώς οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν από τα descriptive analytics, αναλύσεις που αποσκοπούν να απαντήσουν στην ερώτηση «τι συνέβη», στα prescriptive analytics, που απαντούν στο «τι θα έπρεπε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος».

Στη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε η συνεργασία της WITSIDE με τη Microsoft, που αποσκοπεί στην παροχή cloud λύσεων και επισφραγίζεται με την κοινή τους συμμετοχή στη μετάβαση της ανάλυσης δεδομένων στο cloud ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων ενέργειας στην ελληνική αγορά. Στο χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει η WITSIDE περιλαμβάνονται αυτές από εταιρείες όπως η Qlik, ένας από τους διεθνείς ηγέτες στην οπτικοποίηση και αξιοποίηση δεδομένων, η Alteryx, η BizView, η Tazi και η Forecast Pro.

Τα τελευταία χρόνια η WITSIDE παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία, όσον αφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα και ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ενίσχυση τόσο της κερδοφορίας, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της. Στην παρουσίαση του, ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην κουλτούρα του οργανισμού, τονίζοντας τη σπουδαιότητα και τον ρόλο των ανθρώπων σε αυτόν.

 

Η WITSIDE διαθέτει ένα ιδιαίτερα ευρύ πελατολόγιο επιχειρήσεων, που έχουν ήδη αρχίσει να αξιοποιούν τα Augmented Analytics. Σε ορισμένα από αυτά αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics, ο οποίος παρουσίασε επιτυχημένα έργα, που αφορούν την πρόβλεψη ζήτησης, την προληπτική συντήρηση μηχανημάτων και τη συμβουλευτική στον τομέα των analytics. Ο ίδιος αναφέρθηκε στους λόγους που έχουν κάνει τη WITSIDE να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας την εξειδίκευση του οργανισμού στα analytics.

Πηγή: CNN Greece