Την ανάγκη σχεδιασμού ενός ευέλικτου μηχανισμού, ο οποίος να μπορεί να αντιμετωπίζει ακραίες συνθήκες, τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι δυνατό να έχει προσωπικό σε ετοιμότητα για τέτοιες περιπτώσεις.

Αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία Μήδεια, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι: «η συγγνώμη είναι οφειλόμενη εκ του αποτελέσματος, καθώς πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για 7 ημέρες» και επισήμανε ότι την ευθύνη για να διατηρηθεί στο ακέραιο η λειτουργία του δικτύου την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών στο δίκτυο ήταν από την πτώση δέντρων.

Βορίδης: Απεχθείς οι πράξεις που αποδίδονται στον Λιγνάδη

Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με τις καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε τις πράξεις που του αποδίδονται «απεχθείς, άθλιες και απαράδεκτες» και υπογράμμισε ότι η τύχη του θα κριθεί αρμοδίως.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ωστόσο ότι όταν έγινε η τοποθέτηση του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν υπήρξε ένδειξη ότι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης βαρύνεται με τέτοιες πράξεις. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η Λίνα Μενδώνη τον απέπεμψε πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη.

Τέλος, διερωτήθηκε γιατί όσοι δηλώνουν τώρα ότι γνώριζαν, δεν πήγαν τότε στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα.

Πηγή: iefimerida