“Χρήματα από τα ταμείο ανάκαμψης θα δοθούν σε υπογειοποιήσεις δικτύων όπου υπάρχει θέμα ασφάλειας, δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη ήδη η Ελλάδα έχει υποβάλει στην ευρωπαϊκή πλευρά  σχετικό αίτημα που έχει αντιμετωπιστεί θετικά.

Σημείωσε πως το έργο θα ξεκινήσει πριν από την έγκριση του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική της ΔΕΗ και πως θα υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ανέφερε τέλος, πως τα δημόσια οικονομικά έχουν υποστεί πλήγμα λόγω της πανδημίας ενώ είπε πως κάθε μήνα το ολικό lockdown κοστίζει από 2,5 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ ανάλογα με την εποχικότητα.

Σημειώνεται πως στο θέμα της υπογειοποίησης των δικτύων αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ. δήλωσε: “Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια”

Πηγή: Capital.gr