Τρελάθηκαν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά OYK στην συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (MAROPS / NAVSOF Training) μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών-ΔΥΚ), της Κύπρου (Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών-ΜΥΚ) και των ΗΠΑ (Special Warfare Combatant-Craft Crewmen-SWCC), στη Σούδα της Κρήτης.

Οι Αμερικανοί των SWCC με το που γύρισαν στην Μονάδα τους ανέβασαν video απο την NAVSOF Training και μάλιστα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία που είχαν με τους Έλληνες κομάντο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι Αμερικανοί «τρελάθηκαν» με τους Έλληνες συναδέλφους τους, χαρακτηρίζοντάς τους «παλαβούς».

Θυμίζουμε ότι εντύπωση είχε προκαλέσει πριν λίγο καιρό, tweet Αμερικανού για την… τρέλα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον χρήστη του Twitter JamesWatson κάποτε ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά τον εφοδιασμό ελληνικών F 16 όταν η ομάδα εφοδιασμού φόρτωνε στο ελληνικό μαχητικό μία βόμβα 250 λιβρών, ενώ… κάπνιζαν.

«Είναι τρελοί, δεν θα ήθελα να είμαι Τούρκος και να ονειρεύομαι την επαναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με αυτούς τους τύπους γύρω μου», σημειώνει.

Άλλος χρήστης του διαδικτύου αποθεώνει τους Έλληνες μάχιμους.

Σύμφωνα με τον χρήστη QuintusCurtius ο οποίος υπηρέτησε στην Βοσνία, «οι Έλληνες εργάζονταν περισσότερο από τον καθένα και το μόνο που ήθελαν ήταν καφές και τσιγάρο και ήταν οι καλύτεροι».

Τρελάθηκαν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά OYK – Eίναι παλαβοί

Την ίδια ώρα, η αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο θα περάσει στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Μπαρσίν Γινάντς.

Σύμφωνα με την Γινάντς, η επιμονή της Άγκυρας για τους ρωσικούς S-400 θα οδηγήσει σε νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας η οποία υπάρχει κίνδυνος να απολέσει το Αιγαίο.

«Σε απάντηση στην απειλή κυρώσεων, λέγεται ότι “χτίζουμε το δικό μας αεροπλάνο”. Ωστόσο, το καλύτερο σενάριο για το National Combat Aircraft (MMU) είναι να εισέλθει σε μαζική παραγωγή και να φτάσει το απόθεμά του σε μεγάλους αριθμούς το 2035, ενώ δεν υπάρχει ακόμη αεροπλάνο», υποστηρίζει η Τουρκάλα δημοσιογράφος της Hurriyet.

https://youtu.be/HFmm14qXTwk

Πηγή: sportime