ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου την Δημαρχία της Νέας Υόρκης εμφανίζεται πλέον ο ομογενής επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), όπως αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «New York Post».

Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2013, χάνοντας τότε τη μάχη από τον επικεφαλής της ΜΤΑ, Τζο Λότα (Joe Lhota), φέρεται διατεθειμένος να δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την προσωπική του περιουσία προκειμένου, αυτή τη φορά, να αναδειχθεί νικητής.

Τους τελευταίους μήνες, οι αμφιβολίες δεν αφορούσαν τόσο την πρόθεση του κ. Κατσιματίδη να θέσει ξανά υποψηφιότητα για Δήμαρχος, αλλά μέσω ποιου κόμματος θα επιχειρήσει να το πράξει. Το γεγονός ότι είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αυτομάτως, δυσκολεύει το έργο του, σε μια πόλη όπου οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι απολύτως ευνοϊκές προς τους Δημοκρατικούς. Παράλληλα, υπήρξε ένας από τους πιο ξεκάθαρους υποστηρικτές του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η κόρη του, Αντρια Κατσιματίδη (Andrea Catsimatides), είναι η πρόεδρος της Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Μανχάταν.

Για τους παραπάνω λόγους, είχε πέσει στο τραπέζι το σενάριο να αλλάξει κομματική ταυτότητα και να γραφτεί στο Δημοκρατικό Κόμμα, διεκδικώντας το «ισχυρό» χρίσμα της πόλης, με επιχείρημα ότι υπήρξε στο παρελθόν ένας γενναίος δωρητής σημαντικών Δημοκρατικών πολιτικών.

«Στο σημερινό περιβάλλον του Δήμου Νέας Υόρκης, εάν ο Ιησούς Χριστός κατέβαινε στις εκλογές ως Ρεπουμπλικανός, θα έχανε», είχε δηλώσει με χιούμορ ο Κατσιματίδης, αλλά φαίνεται πως δεν θα αλλάξει πολιτική στέγη, αλλά θα επιχειρήσει να αναπροσαρμόσει το μήνυμά του, συγκροτώντας ένας μέτωπο «κοινής λογικής».

«Η προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται ότι καταπιέζει τους Δημοκρατικούς με κοινή λογική, μέσα από τον εκφοβισμό. Στηρίζω την πεποίθησή μου ότι το επονομαζόμενο ‘προοδευτικό κίνημα’ είναι κατά βάση ‘οπισθοδρομικό’ και πηγαίνει την πόλη μας τριάντα χρόνια πίσω», δήλωσε ο κ. Κατσιματίδης, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει τη στήριξη των Δημοκρατικών φίλων του, εφόσον κατέβει για Δήμαρχος, κάνοντας λόγο για μια «φιλελεύθερη» (liberal) πλατφόρμα στο Δημοκρατικό Κόμμα.

«Το 2013, κατέβηκα για Δήμαρχος ως Ρεπουμπλικανός – Φιλελεύθερος. Εάν κατέβω πάλι, πιθανότατα θα κάνω το ίδιο», πρόσθεσε ο κ. Κατσιματίδης.

Από την πλευρά του, ο άλλοτε Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Πολιτείας Νέας Υόρκης, Τζορτζ Πατάκι (George Pataki), εξέφρασε την άποψη πως ο ομογενής επιχειρηματίας θα έχει καλές πιθανότητες, εάν τελικά επιβεβαιωθεί ότι διεκδικεί την Δημαρχία.

«Νομίζω ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα ενωνόταν γύρω από αυτόν, όπως επίσης και πολλοί Δημοκρατικοί. Εχει καλή πιθανότητα, γιατί είναι ένας Νεοϋορκέζος που δεν ξέρει μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τι γίνεται κάτω στον δρόμο», κατέληξε ο κ. Πατάκι.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ