Την πυροσβεστική και την αστυνομία ώστε να μη χαθεί, ακόμη και με τον χιονιά, κανένα ραντεβού για εμβολιασμό έχει κινητοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, έχουν δοθεί οδηγίες ώστε τα ειδικά μηχανήματα των δήμων να περνούν συνεχώς έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και να κρατούν όσο πιο καθαρούς γίνεται τους δρόμους, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και στους βασικούς οδικούς άξονες ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι από τους εμβολιαζόμενους.

Αν, πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει πρόβλημα, το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του ατόμου που έχει ραντεβού για εμβολιασμό, ακόμη και με οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Χαρδαλιά και το επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής, ώστε η επέμβαση και η μεταφορά να είναι άμεση και χωρίς καθυστέρηση, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα φιαλίδια με το εμβόλιο έχουν συγκεκριμένη ώρα ζωής από τη στιγμή που θα ανοίξουν.

Επίσης, έχει δοθεί οδηγία για έλεγχο στις γεννήτριες των μεγάλων αποθηκών που βρίσκονται τα εμβόλια, ώστε, σε περίπτωση που από την κακοκαιρία παρουσιαστούν διακοπές ρεύματος, αυτό να μην έχει κανέναν αντίκτυπο στα «θαυματουργά» φιαλίδια.

Πηγή: naftemporiki.gr