Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνουν μικρές απώλειες τερματίζοντας ένα σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων και τον τεχνολογικό Nasdaq να σκαρφαλώνει σε νέο ιστορικό υψηλό για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Το ράλι των δεικτών τις προηγούμενες ημέρες τροφοδότησαν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο, η πρόοδος στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας, αλλά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η επιβράδυνση των νέων μολύνσεων στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένουν οι διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς να ετοιμάζονται να προωθήσουν το πακέτο στη Γερουσία μέσω μιας διαδικασίας που θα απαιτεί απλή πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του πακέτου θα είναι πιο κοντά στην αρχική πρόταση των 1,9 τρισ. δολ. που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 9,93 μονάδες (-0,03%) και έκλεισε στις 31.375,83 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 4,36 μονάδες (-0,11%) στις 3.911,23 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 20,06 μονάδες (0,14%) και έκλεισε στις 14.007,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η McDonald’s με κέρδη 4,40 δολ. ή σε ποσοστό 2,08% στα 215,98 δολ. και ακολούθησαν η UnitedHealth Group στα 329,63 δολ. με άνοδο 1,63% και η Boeing στα 215,12 δολ. με άνοδο 1,50%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Dow (-1,31%), η Home Depot (-1,16%) και η Nike (-1,13%).

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας της αμερικανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες τον Ιανουάριο στο 95,0 διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, ο κολοσσός των χημικών DuPont de Nemours Inc. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις για το δ’  τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας ελαστικών Goodyear Tire & Rubber Co. Από την πλευρά της, η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Coty Inc. ανακοίνωσε πωλήσεις που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πηγή: Capital.gr