Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και περίπου μισή ώρα στη Λευκωσία η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν υποχρέωσή του να βρεθεί σήμερα στη Λευκωσία, σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης που πρόκειται να συγκαλέσει για το Κυπριακό ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

“Εισερχόμαστε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων λόγω της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης και υπάρχει ανάγκη συντονισμού, ώστε από κοινού οι δύο χώρες να διεκδικήσουν την επανένωση της Κύπρου προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ”, επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συζητηθούν διεξοδικά οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το ζήτημα της πανδημίας, με την ηχηρή σημείωση ότι Ελλάδα και Κύπρος τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Θα πρέπει να συντονιστούμε, ώστε να διευκολυνθεί η άφιξη επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για το αδιάλειπτο και συνεχές ενδιαφέρον του ίδιου, της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για την Κύπρο.

Πηγή: Capital.gr