Φρεγάτες: Μία λύση για την απόκτηση πλοίου διοίκησης στον Στόλο, όπως το τουρκικό TCG Anadolu, είναι το γαλλικό τύπου Wasp πλοίο που προσφέρει το Παρίσι.

Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αλγερία, Αίγυπτος και σύντομα και η Τουρκία, έχουν μίνι αεροπλανοφόρα.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ανέδειξε την έλλειψη τέτοιου τύπου πλοίου στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το ΓΕΕΘΑ έχει κάνει τα σχέδιά του απέναντι στον εξοπλιστικό μαραθώνιο των Τούρκων.

Η Άγκυρα κατασκευάζει μινι αεροπλανοφόρο για να αυξήσει την ισχύ της στην ανοιχτή θάλασσα και να επιτύχει επίδειξη σημαίας στις περιοχές ενδιαφέροντός της.

Το ΑNADOLU είναι ένα μικρού μεγέθους αεροπλανοφόρο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει οκτώ ελικόπτερα CH-47F CHINOOK, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα T-129 και 2 drones.

H επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του τουρκικού αεροπλανοφόρου στο Αιγαίο θα είναι μηδενική, αφού το πλοίο θα είναι εύκολος στόχος για τους Έλληνες από τα πυραυλικά συστήματα στα ελληνικά νησιά και τα ελληνικά F-16.

Ένα Mistral θα λύσει τα χέρια της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αυξήσει την ισχύ του πολεμικού ναυτικού.

Το Mistral μεταφέρει 450 ώς 1000 Πεζοναύτες μαζι με 40 άρματα Leopard-2A4 ή 70 ΤΟΜΑ ενώ μπορεί να φιλοξενήσει εννιά Chinook ή 16 NH-90 ή 19 AH-64D ή 43 UH-1H.

Η Γαλλία αν απαιτηθεί θα ρίξει στο τραπέζι την επιλογή του γαλλικού στολίσκου με Μistral, FREMM και La Fayette, ο οποίος θα ελλιμενίζεται ή στην Κρήτη ή στην Κύπρο και θα επιχειρεί μαζί με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έως ότου κατασκευαστούν οι Belharra.

Πηγή: sportime