Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης ακολουθώντας την άνοδο των δεικτών της Wall Street με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Εταιρείες κολοσσοί της Ευρώπης όπως η αγγλοελβετική Glencore, η γαλλική Publicis, η ισπανική Banco Santander και η βρετανική Vodafone ενισχύονται σήμερα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για το τελευταίο τρίμηνο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Amazon και η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ πωλήσεις ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 καθώς η πανδημία συνεχίζει να δίνει ώθηση στους κολοσσούς του Ιντερνετ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,85% στις 409,59 μονάδες, διατηρώντας το θετικό πρόσημο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,75% στις 13.939,64 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,8% στις 5.609,33 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο επίσης 0,8% στις 6.567,90 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άλμα 2,5% εν αναμονή της συνάντησης του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα με τον πρώην διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Ο Ματαρέλα αναμένεται να αναθέσει στον Ντράγκι εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία αναμένεται να στηρίξει ευρεία πολιτική πλειοψηφία, δίνοντας τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών.

Ο ισπανικός IBEX 35 στο μεταξύ κερδίζει 1,5%.

Πηγή: Capital.gr