Σύνεση και προσοχή στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών προκειμένου η χώρα να καταφέρει να ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη πανδημία, συνέστησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε τα προβλήματα και αναγνώρισε ότι τα στοιχεία για τον Γενάρη δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως υπάρχουν και θετικές ειδήσεις που δείχνουν αντοχές στα νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό διαπίστωσε πως οι καταθέσεις είναι αυξημένες στις τράπεζες σε σχέση με πέρυσι κατά 21 δισ. ευρώ και τόνισε ότι περισσότερες από 260.000 επιχειρήσεις εμφάνισαν αύξηση του τζίρου (2020 σε σχέση με 2019) λόγω των υπηρεσιών ντελίβερι.
Σταϊκούρας: Τα τελευταία μέτρα κοστίζουν 500 εκ. ευρω
«Την Παρασκευή η κυβέρνηση πήρε ορθά μέτρα υγειονομικά. Αυτά που ισχύουν, σε σχέση με μια βδομάδα πριν, κοστίζουν 500 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση στον προϋπολογισμό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις ταυτόχρονα όμως η χώρα δανείστηκε με χαμηλό κόστος και έδωσε στην οικονομία 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, 301.689 επιχειρήσεις μοιράστηκαν 907 εκατ. ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή και 355.314 δικαιούχοι 42 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης».

«Το Δημόσιο είναι εδώ για να βοηθήσει. Υπάρχουν δυσκολίες που χρειάζονται προσοχή», συνέχισε και εξήγησε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αξιοποιώντας τους βαθμούς ελευθερίας που δίνει η έξοδος στις αγορές με οικονομική αποτελεσματικότητα.

Πηγή: iefimerida