Απώλειες στις ευρωαγορές – Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Με πτώση έχουν ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας από το υψηλό των 10 μηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση κερδών, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και την ηπειρωτική Κίνα οδηγούσαν σε πτώση τις μετοχές ενέργειας και εξόρυξης.

powered by Rubicon Project
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ υποχωρεί 0,5% στις 13.978 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει υποχώρηση 0,4%. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται με απώλειες 0,5%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,36% στις 22.712 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 0,6%.  Ο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες 0,28% στις 410 μονάδες

Η Γερμανία ανακοίνωσε αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται υπό αυστηρούς περιορισμούς, ενώ η Κίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε μολύνσεις εδώ και πάνω από πέντε μήνες.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών BP, Royal Dutch Shell και Total σημείωσαν πτώση καθώς οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν λόγω φόβων για την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν πτώση 0,4% καθώς η ενίσχυση του δολαρίου ασκούσε πιέσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr