Γ. Πατούλης: Νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Τις εγκαταστάσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής επισκέφθηκε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη και εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται στον χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, η επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ είχε ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2020. «Η παρουσία μου εδώ σήμερα δείχνει έμπρακτα τη διάθεσή μου και την πολιτική μου βούληση να είμαι κοντά στα στελέχη του ΕΔΣΝΑ, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνουμε για μια πράσινη Περιφέρεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για το σημαντικό έργο που προσφέρετε και τον καθημερινό αγώνα σας για μία καθαρή Αττική και να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία. Από εδώ, από την καρδιά των εργασιών, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Αττική αλλάζει και τα αποτελέσματα σε επίπεδο διαχείρισης απορριμμάτων έχουν αρχίσει να φαίνονται» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στους στόχους που έχουν τεθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Πατούλης τόνισε πως «με συγκεκριμένα βήματα, γυρίζουμε οριστικά σελίδα και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Βάζουμε τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος και προχωρούμε με σταθερά βήματα. Δε θα επιτρέψουμε οι πολίτες της Αττικής να ζήσουν με τα σκουπίδια στην πόρτα τους. Στόχος είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να διαχειρίζεται τα σκουπίδια της με ευρωπαϊκή λογική και πρότυπα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, χωρίς να επιβαρύνει την τσέπη των νοικοκυριών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γ. Ζαχαρόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, επισημαίνοντας ότι καθημερινά επιβεβαιώνει με συγκεκριμένες δράσεις ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται καθημερινά για να είναι η Αττική καθαρή.

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ κι αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, κι ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, Ν. Χιωτάκης.

Πηγή: naftemporiki.gr