Δοκιμάστε ένα βιολογικό εορταστικό δείπνο

Αν δεν έχετε όρεξη για φανφάρες τα φετινά Χριστούγεννα, κινηθείτε απλά και βιολογικά, με ένα νόστιμο, βιολογικό δείπνο που θα το απολαύσετε όπως του αξίζει, χωρίς να επιβαρύνετε ούτε τον οργανισμό σας, ούτε τον πλανήτη.
Γιατί να μην κινηθούμε λίγο πιο «πράσινα» φέτος τα Χριστούγεννα με βιολογικές επιλογές; Λίγο βιολογικό κοτόπουλο με καστανό ρύζι και βιολογικά λαχανικά είναι ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιολογικό γεύμα, που θα δώσει πράσινη χροιά στις γιορτές.

Βιολογικό κοτόπουλο (85 γρ.): Τα κοτόπουλα αυτά καταναλώνουν τροφές απαλλαγμένες από μικροβιοκτόνα και αρσενικό (δηλητήριο). Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε φασόλια, που αποτελούν φυτική πρωτεΐνη. Μειώνοντας κατά 20% την κατανάλωση κρέατος φέρνετε τόσο θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον, όσο και αν ανταλλάζατε το αυτοκίνητό σας με υβριδικό.

Καστανό ρύζι (1/2 φλιτζάνι): Το καστανό ρύζι είναι ελάχιστα επεξεργασμένο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Β, συν του ότι διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και δε χρειάζεται άμεση κατανάλωση. Τοποθετήστε το σε μεγάλα δοχεία και ανακυκλώστε τις συσκευασίες.

Βιολογικά λαχανικά (2 φλιτζάνια): Τα λαχανικά που καλλιεργούνται χωρίς μικροβιοκτόνα αυτόματα μειώνουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και είναι πιο θρεπτικά. Επιλέγετε πάντα λαχανικά εποχής για ακόμη καλύτερα περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Σε αυτή την εποχή ταιριάζουν πολύ τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα παντζάρια, το μπρόκολο, το πράσο, το σπανάκι κ.ο.κ.Πειραματιστείτε βιολογικά και εορταστικά!

Πηγή: naftemporiki.gr