Για «κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελλόριζο» μιλά η Τουρκία

Σε «άνευ όρων διάλογο» κάλεσε την Ελλάδα η Τουρκία, η οποία επιμένει να συντηρεί την ένταση, λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφή της ΕΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα, ως απάντηση σε άρθρο του Νίκου Δένδια που δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο, μιλά για τα «κυριαρχικά δικαιώματά της στο Καστελλόριζο» λέγοντας ότι «καμία κύρωση σε βάρος της δε θα την κάνει να τα απεμπολήσει».

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους [ελληνικούς] μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου,» ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων,» υπογράμμισε η Αγκυρα στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα προχώρησε σήμερα στην έκδοση και νέας navtex

Πηγή: naftemporiki.gr