Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο πρόβλημα στα καταστήματα με εποχικά είδη

Στον απόηχο των νέων υψηλών αριθμών κρουσμάτων κορωνοϊού, δημιουργούνται προβληματισμοί για τον χρόνο κατά τον οποίο θα ανοίξει, έστω και σταδιακά, η οικονομική και κοινωνική ζωή.

Την εκτίμηση πως το lockdown δεν μπορεί να αρθεί, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς, επαναλαμβάνοντας πως μέλημα της κυβέρνησης αποτελεί η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας.

Αναφέροντας ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» , είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακούει τους ειδικούς, καθώς η ανθρώπινη ζωή προηγείται και πρόσθεσε πως δεν θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα, εάν αυτό πουν οι ειδικοί.

Σχετικά με την κριτική περί καθυστέρησης στη λήψη περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει «μετά Χριστόν προφήτης» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς. Τέλος, όταν ζητήθηκε από τον υπουργό να σχολιάσει δηλώσεις παραγόντων της Θεσσαλονίκης όπως ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος κ. Ζέρβας απάντησε ότι «σε εμένα δεν έκανε καμία τέτοια πρόταση, κανένας από αυτούς που αναφέρατε».

Πηγή: naftemporiki.gr