Η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο

Έντεκα νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας σημείωσαν ο Μαξ Μπιάτζι και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσικλετών Voxan, στο πλαίσιο της 20ής επετείου του Venturi Group. Τα ρεκόρ επετεύχθησαν στο αεροδρόμιο Σατορού στη Γαλλία, στις 30 και 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου. Η κορυφαία ταχύτητα που επετεύχθη μέσα στις τρεις αυτές ημέρες ήταν 408 χλμ/ ώρα.

To πρωί του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Μαξ Μπιάτζι με τη Voxan Wattman πέτυχαν τον κύριο σκοπό τους, που ήταν η επίτευξη ενός από 12 ρεκόρ στα οποία στόχευαν το Σαββατοκύριακο. Με ταχύτητα 366,94 χλμ/ ώρα πέτυχαν ρεκόρ στην κατηγορία «partially streamlined electric motorcycle over 300 kilos», εκθρονίζοντας τον Ριούτζι Τσουρούτα με τη Mobitec EV-02A, με την ταχύτητα των 329 χλμ/ώρα. Βάσει κανονισμών της FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) η ταχύτητα μετρήθηκε από έναρξη εν κινήσει (flying start) σε απόσταση ενός μιλίου σε αντίθετες κατευθύνσεις, σε μια περίοδο δύο ωρών.

Στο πλαίσιο των κανονισμών της ομοσπονδίας η τελική ταχύτητα είναι ο μέσος όρος των δύο ταχυτήτων που καταγράφεται σε αυτές τις δύο διαδρομές- ωστόσο η κορυφαία ταχύτητα που έγραψε το κοντέρ της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας ήταν 408 χλμ/ώρα.Στις 30 Οκτωβρίου χρησιμοποιήθηκε μια μη streamlined έκδοση της Voxan Wattman, υπό αντίστοιχες συνθήκες, με μέση τελική ταχύτητα 349,38 χλμ/ώρα και κορυφαία ταχύτητα που σημειώθηκε τα 372 χλμ/ώρα.

Επίσης, επετεύχθησαν και άλλα εννιά ρεκόρ.

Πηγή: naftemporiki.gr