Ποδοσφαιρικοί αγώνες: Ανακαλείται με εντολή Μητσοτάκη η απόφαση για τους φιλάθλους

Ανακαλείται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο κ. Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να απογοητεύσει τους φίλαθλους, που ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα ελληνικά γήπεδα, αρχής γενομένης από τους αγώνες Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξέφρασε σοβαρή διαφωνία με την απόφαση να ανοίξουν πιλοτικά τα γήπεδα, δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ, μετά από τη σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, κρίθηκε πως η παρουσία χιλιάδων φιλάθλων στα γήπεδα θα προκαλούσε συνθήκες συνωστισμού και θα έστελνε ένα «κακό» μήνυμα την ώρα που το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων παραμένει ανοιχτό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η κυβέρνηση είχε ανάψει το «πράσινο φως» για πιλοτική παρουσία 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, με «ταβάνι» τους 3.500 θεατές.

Πηγή: CNN Geece