Σ.Πέτσας: «Θα τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι επαγγελματίες δεν τηρούν τα μέτρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μέσα από την ενημέρωση που πραγματοποίησε στους πολιτικούς συντάκτες έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τηρούν τα μέτρα.

Έκανε λόγο για κάποιους λίγους επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συναδέλφων τους, λειτουργώντας για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

«Να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε πως υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, οι οποίες θα ελεγχθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό αν τηρηθούν τα υφιστάμενα.

Σχετικά με την χρήση μάσκας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η χρήση της είναι καθολική στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

«Είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς. Αυτό είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι παρότι οι ρυθμοί ανάπτυξης εμβολίου και φαρμάκων για τον κορωνοϊό είναι γρήγοροι «ακόμη δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε».