Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στα 911 χλμ. των συνόρων έχουμε βία – Έχουμε δικαίωμα επέμβασης από το Αιγαίο μέχρι & την… Σομαλία»

Σε πολεμικές και επεκτατικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν ισχυριζόμενος πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στρατιωτικά παντού, από τα σύνορά της μέχρι την… Σομαλία.

«Κάποιοι μας λένε ”μην επεκτείνεστε’’. Μα υπάρχει βία… Στη Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Στα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας υπάρχει βία. Στη Συρία υπάρχει βία. Τι να κάνουμε να σωπάσουμε; Από την άλλη στη Σομαλία υπάρχει βία. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη που μας έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δε σταματάμε, και προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την Σομαλία δεν την ανέφερε τυχαία καθώς η Άγκυρα έχει στρατιωτική παρουσία στην χώρα αυτή.

Είναι σαφές πως έχει πυροδοτήσει το σχέδιο ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα βαθμό εδαφικά και στο υπόλοιπο μέρος ως σφαίρα επιρροής της Άγκυρας.

Μάλιστα οι σχεδιασμοί της Άγκυρας δεν σταματούν μόνο στις κτήσεις του… Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή καθώς επιδιώκει να επιτύχει αυξημένη επιρροή σε όλα τα εδάφη και του μυθικού «Τουράν», της περιοχής δηλαδή που αποτελεί την «καρδιά» της Ευρασίας, από τον Καύκασο μέχρι την Κίνα, στην επαρχία Σινζιάνγκ όπου διαβιούν οι λεγόμενοι Ουιγούροι Τούρκοι.

Στον σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνεται και η αποκοπή μεγάλου μέρους της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο με στόχο την αρπαγή των μεγαλύτερων πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την «δορυφοροποίηση» της Ελλάδας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στην Αθήνα ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν θα σταματήσει και δεν τον ενδιαφέρει κανένας διάλογος διότι θεωρεί πως μπορεί να κερδίσει ακόμα περισσότερα δια των όπλων με την βοήθεια της έλλειψης αποφασιστικότητας των Αθηνών.