Άνευρο ξεκίνημα στις ευρωαγορές, μετά την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Με μικρέw μεταβολές κινούνται στο σημερινό άνοιγμα της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το εξιτήριο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το νοσοκομείο και την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Πέραν του εξιτηρίου του Ρεπουμπλικανού προέδρου, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις συνομιλίες που διεξάγονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600, υποχωρεί κατά 0,2%, με τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι και το Μιλάνο να κινούνται οριακά υπό το μηδέν και το Λονδίνο να παρουσιάζει απώλειες 0,5%.

Σε αυτό το στάδιο οι κλάδοι που ξεχωρίζουν είναι της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο τραπεζικός και των ταξιδίων και αναψυχής, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται ο τεχνολογικός και της υγείας.

Η μετοχή της Puma υποχωρεί σχεδόν 2,5% μετά την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών και ενδυμάτων Kering, ότι ολοκλήρωσε την πώληση του μεριδίου 5,9% στη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Logitech κινούμενη χαμηλότερα κατά 5,6%, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, ότι η Apple θα σταματήσει την πώληση ακουστικών και ασύρματων ηχείων από άλλες εταιρείες, καθώς σκοπεύει να λανσάρει τα δικά της προϊόντα.

Στον αντίπερα όχθη η μετοχή της γαλλικής εταιρείας ανακύκλωσης απορριμμάτων και υδάτων Suez, σημειώνει άνοδο 4,93%, μετά την ολοκλήρωση του 29,9% των μετοχών της, από την ανταγωνίστρια Veolia.

Πηγή: naftemporiki.gr