Ζωντανά το διάγγελμα του Κ.Μητσοτάκη για την αποφυγή ενός νέου lockdown στην Αττική (βίντεο)

Η κατάσταση στην Αττική με τα αυξημένα κρούσματα έχει προκαλέσει ανησυχία, κάτι που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων από τους πολίτες, για την αποφυγή νέου lockdown.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα σε λίγη ώρα (18:00) με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Αττικής. Ωστόσο, σε αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μιλήσει για «lockdown», όπως επισήμανε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αλλά θα περιγράψει ποια είναι η παρούσα κατάσταση με την πορεία της πανδημίας, την πίεση που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς, ενώ θα τονίσει αυτά που πρέπει να γίνουν από όλους, για να μην οδηγηθούμε στην έσχατη λύση.

Την ίδια άποψη, περί αποφυγής του lockdown, αλλά της αυστηρής τήρησης των υφιστάμενων μέτρων, μοιράζονται κι άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως και κορυφαίοι επιστήμονες.

Η κατάσταση, ειδικά στην Αττική, παραμένει στο «κόκκινο», με τον αριθμό των κρουσμάτων καθημερινά να είναι τριψήφιος και συχνά να ξεπερνά τα 200. Μέσα, δε, σε λίγες μόνο ώρες σήμερα, Πέμπτη, η χώρα μετρά άλλους οκτώ νεκρούς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να φτάνει πλέον στα 365.

Δείτε το διάγγελμα: