ΑΕΚ: Θέλει Final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ και με κόσμο

Σχέδιο διοργάνωσης του Final-8 του Basketball Champions League, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον  Σεπτέμβριο, έχει εκπονήσει ήδη η ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ και οι συνεργάτες του έχοντας ως οδηγό την πετυχημένη διοργάνωση του Final-4 το 2018, θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Χάποελ φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να αναλάβει τη διοργάνωση, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο Ισραήλ, και να φέρουν τη διοργάνωση στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ, αφού το κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πλάνο μάλιστα που θα κατατεθεί στη FIBA, περιλαμβάνεται κι η πρόταση παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας του κλειστού του ΟΑΚΑ, ενώ παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες φιλοξενίας των ομάδων και τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας που αναμένεται να παρθούν.

Η FIBA δεν έχει πάρει κάποια απόφαση ακόμα, αυτό αναμένεται να συμβεί στο τέλος του μήνα, με την Πράγα και την Νίμπουρκ να έχουν θέσει επίσης σοβαρή υποψηφιότητα. Θυμίζουμε πως στο Final 8 θα γίνουν οι αγώνες ΑΕΚ – Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.