Κορωνοϊός: Σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών συμμετείχε ο Ν. Δένδιας

Σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην πανδημία του Covid-19 έλαβε μέρος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία ήταν πρωτοβουλία του Αυστριακού υπουργού Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, συμμετείχαν χώρες όπως η Δανία, η Τσεχία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Κόστα Ρίκα και το Ισραήλ.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Δένδια, ήταν η εξέταση του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και ο συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών και η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών. Συζητήθηκε επίσης, το ζήτημα του επαναπατρισμού των αποκλεισμένων, εξαιτίας της πανδημίας, ναυτικών, καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης τυχόν νέων μεταναστευτικών ροών.
Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως οι χώρες αντάλλαξαν απόψεις ως προς τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος λοιμώξεων και συμφωνήσαν να παρακολουθούν την κατάσταση στενά προκειμένου να αντιδράσουν κατάλληλα εφ’ όσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν.
Τέλος, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που είχε να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, με στόχο την προστασία τόσο των επισκεπτών, όσο και των εργαζόμενων στον νευραλγικό αυτόν κλάδο της εθνικής μας οικονομίας.
Για τον κ. Δένδια «η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που αντέδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά στο ξέσπασμα της πανδημίας, προστατεύοντας αποτελεσματικά τους πολίτες της, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και πάλι σήμερα, καθώς η χώρα μας απέσπασε σειρά θετικών σχολίων για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία».

Πηγή: naftemporiki.gr