Σταθερή η «όρεξη» για ομόλογα

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές βρίσκουν στα ομόλογα την ασφάλεια, που χρειάζονται σε μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας.

Η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας παραμένει εν πολλοίς σταθερή στο -0,47% έχοντας υποχωρήσει κατά 14 μονάδες βάσης σε σχέση με τις αρχές του έτους και σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλά ενός μηνός του -0,484%. Οριακές είναι οι μεταβολές για τις αποδόσεις γαλλικών, αυστριακών, ολλανδικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, που κινούνται επίσης σε αρνητικό έδαφος, κάτι που σημαίνει πως οι επενδυτές πληρώνουν τις χώρες αυτές για να τις δανείσουν σε ορίζοντα δεκαετίας.

Στο Νότο η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς παραμένει σταθερή στο 1,25% έχοντας υποχωρήσει κατά 118 μονάδες βάσης από τις αρχές του έτους. Ελαφρώς υψηλότερα, στο 1,29% συναντάμε την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς, ενώ το επιτόκιο για τα αντίστοιχα ομόλογα Ισπανίας και Πορτογαλίας είναι μόλις 0,46%.

Πηγή: naftemporiki.gr