Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται θέματα εθνικής κυριαρχίας

«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται θέματα εθνικής κυριαρχίας. Έχουμε την ισχύ και την αποφασιστικότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απειλή», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «έχουμε και τη διάθεση να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία. Και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν σημαντικό βήμα η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η συντήρηση της έντασης από την Τουρκία δεν βοηθά ούτε την ίδια, που βρίσκεται διεθνώς απομονωμένη.

Σχετικά με τη συνομιλία Μητσοτάκη – Erdogan, σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα όπως η λειτουργία της τουριστικής αγοράς και η προστασία από τον κορωνοϊό.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, υπενθύμισε την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι το πακέτο στήριξης δεν μπορεί να είναι λιγότερο από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί τότε θα χαθεί -όπως είπε- η ασπίδα προστασίας των 750 δισ., προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στην ευρωζώνη από επιθετικές κινήσεις των αγορών, με κίνδυνο την αύξηση των επιτοκίων.

Πηγή: naftemporiki.gr