Αlpha Bank: Παρέμβαση του CEO σε συνέδριο για τα δικαιώματα στην εργασία

Τη σημασία της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της ένταξης, χωρίς αποκλεισμούς, στον εργασιακό χώρο, τόνισε ο CEO της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης, σε παρέμβασή του στο πάνελ του Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον», που διοργάνωσαν οι Γενικές Γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Ψάλτης επισήμανε ότι η διαφορετικότητα, «ένας όρος που αποτυπώνει όλους τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίσοι ως προς τα δικαιώματά τους», είναι εξίσου σημαντική με την έννοια της ένταξης. Εξήγησε ότι η έννοια της ένταξης στον εργασιακό χώρο – δηλαδή η απομάκρυνση όλων των εμποδίων, των διακρίσεων και των προκαταλήψεων σε θέματα διαφορετικότητας- είναι κρίσιμη παράμετρος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις. «Νιώθοντας πιο ασφαλείς, οι εργαζόμενοι εκφράζονται ελεύθερα, εκτιμώνται για αυτό που πραγματικά είναι και, τελικά, διοχετεύουν την ενέργειά τους στην παραγωγικότητα και την καινοτομία», ανέφερε.

«Επιθυμία μας είναι να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ίσες ευκαιρίες, αναγνωρίζει το ταλέντο και προσελκύει τους καλύτερους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, εκπαίδευσης ή σεξουαλικού προσανατολισμού», δήλωσε ο κ. Ψάλτης, τονίζοντας ότι η Alpha Bank έχει υιοθετήσει μία δυναμική πολιτική ως προς τη διαφορετικότητα και την ένταξη στον εργασιακό χώρο, η οποία διαρκώς ανανεώνεται και εξελίσσεται.

Ενίσχυση της θέσης των γυναικών

Σημειώνεται ότι το 55% των εργαζομένων στην Alpha Bank είναι γυναίκες, ενώ μόνον τον τελευταίο χρόνο τα ανώτερα κλιμάκια της τράπεζας ενισχύθηκαν με τρεις γυναίκες, με αποτέλεσμα το ποσοστό των γυναικών στην Ανώτερη Διοικητική Ομάδα να φτάσει στο 25%, έναντι 6% το 2019.

Ο κ. Ψάλτης αναφέρθηκε ακόμη στην πολιτική της Τράπεζας για τις μητέρες υπαλλήλους, στις οποίες παρέχεται πλήρης κάλυψη σε έξοδα τοκετού, καθώς και επίδομα για τη φροντίδα των παιδιών μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες της Alpha Bank στον τομέα της ενίσχυσης της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον αναγνωρίζονται και από επίσημους φορείς, ενώ είναι ενδεικτική η πρόσφατη ένταξη της Τράπεζας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον διεθνή δείκτη ισότητας φύλων Bloomberg Gender – Equality Index (GEI).

Πηγή: naftemporiki.gr