Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το Χ.Α.

Ανοδικά κινούνται τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, Παρασκευή, ως απόρροια των θετικών εταιρικών ανακοινώσεων, ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 13:20 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,21%, με τις βιομηχανίες, τις εταιρείες τεχνολογίας και τις επιχειρήσεις των Μέσων να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ανοδικά κινείται και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 1,62% και ο CAC 40 στο Παρίσι, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 1,68%. Άνοδο σημειώνουν και ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τους δείκτες να βρίσκονται στο 1,09% και 1,41% αντίστοιχα.

Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών, η μετοχή της Air France-KLM <AIRF.PA> σημειώνει άνοδο 3,48%, μετά την απόφαση της Ολλανδίας για χορήγηση πακέτου στήριξης 3,4 δισ. ευρώ στην ολλανδική θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας.

Ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο +0,44%, στις 653,44 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 12,93 εκατ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr