«Δρομάκι» η Πανεπιστημίου λόγω… «Big Walk»: Απίστευτη ταλαιπωρία για οδηγούς – Μέχρι την Καλλιθέα το μποτιλιάρισμα!

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα που έχει μάθει να ζει με απολαβές χιλιάδων ευρώ το μήνα (και όχι πεντακοσίων ευρώ που είναι ο βασικός μισθός) και με την άνεση να πηγαίνει με πολυτελή αυτοκίνητα όπου θέλει όποτε θέλει, ουδέποτε νοιάστηκε για τις ταλαιπωρίες που θα υποστούν οι πολίτες από τις δικές του αποφάσεις.

Η ακατανόητη κίνηση του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη να αρχίσει τις εργασίες για τον «Μεγάλο Περίπατο» εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, παίρνει νέα διάσταση καθώς τα έργα προκαλούν ένα άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα, με τις ουρές των αυτοκινήτων να φτάνουν μέχρι την Καλλιθέα!

Πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας λόγω των νέων ρυθμίσεων στο πλαίσιο της έναρξης των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Από τις 8 το πρωί έως και αυτή την ώρα η κατάσταση στην λεωφόρο Αμαλίας, την Πανεπιστημίου αλλά και το τέλος της Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Σύνταγμα παραμένει δύσκολη με την κίνηση να είναι αυξημένη.

Νωρίτερα το πρωί, μάλιστα, οι ουρές για όσους κατευθύνονταν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια προς την Ομόνοια έφταναν μέχρι την Καλλιθέα στην άνοδο της Συγγρού και στο Χίλτον στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι εικόνες που καταγράφονται από το πρωί έχουν εξοργίσει τους κατοίκους με πολλούς να αναρωτιούνται «αυτό έλειπε από την Αθήνα;» και να σχολιάζουν ότι «αυτό που βλέπω είναι για λύπηση».

Μάλιστα δεν υπάρχει εμφανής και έγκαιρη προειδοποίηση για όσους εισέρχονται στο κέντρο ότι εκτελούνται έργα επί κεντρικών οδών. Αν κάποιος αγνοεί ή έχει προς στιγμήν λησμονήσει τον Μεγάλο Περίπατο, πιθανότατα θα βρεθεί εγκλωβισμένος στο μποτιλιάρισμα.

Επιπλέον διακόπτεται η κυκλοφορία, κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που σταματούν για να παραλάβουν επιβάτες. Αυτό γίνεται σήμερα, καθώς τα οχήματα δεν έχουν πρόσβαση στην προκαθορισμένη στάση.