Hyundai i10: Με «βαρύ οπλισμό» η νέα γενιά

Διθυραμβικά είναι τα πρώτα σχόλια του διεθνούς Τύπου και των Ελλήνων συντακτών αυτοκινήτου για το νέο Hyundai i10, στους τομείς της οδικής συμπεριφοράς, της πρακτικότητας, της άνεσης και της οικονομίας. Εκεί που δίνει ρέστα, όμως, κυριολεκτικά, είναι ο τομέας της τεχνολογίας και του στάνταρ εξοπλισμού ασφάλειας, ειδικά για μοντέλο της μικρής κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, στο νέο i10 που ήρθε και στη χώρα μας, οι τεχνολογίες άνεσης είναι σπάνιες έως μοναδικές για ένα αυτοκίνητο πόλης, όπως για παράδειγμα ο Αυτόματος Κλιματισμός και η Έξυπνη Είσοδος και Εκκίνηση χωρίς κλειδί:

Με τον αυτόματο κλιματισμό, ο οδηγός ορίζει την ιδανική θερμοκρασία και το Hyundai i10 τη διατηρεί αυτόματα στο επιθυμητό επίπεδο, ενώ επίσης αποθαμβώνει αυτόματα και το παρμπρίζ, χωρίς να πειραματίζεται ο οδηγός οδηγώντας στα θολά.
Η έξυπνη είσοδος και εκκίνηση, σημαίνει ότι όλα γίνονται με το κλειδί του Hyundai i10 να είναι πάντα με ασφάλεια στην τσέπη ή στην τσάντα. Ξεκλειδώνουμε, επιβιβαζόμαστε, βάζουμε εμπρός, με το κλειδί πάντα στην τσέπη ή την τσάντα. Σβήνουμε, βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, κλειδώνουμε και φεύγουμε, και το κλειδί παραμένει προφυλαγμένο. Κανένα χάσιμο χρόνου, καμία απόσπαση προσοχής, καμία ταλαιπωρία.
Πολύ πλούσιος είναι και ο βασικός εξοπλισμός του νέου Hyundai i10, με δερμάτινο τιμόνι, cruise control, σύστημα bluetooth και αυτόματο άναμμα φώτων.

Την ίδια ώρα, το Νέο i10 έρχεται ασφαλέστερο από ποτέ, τόσο στην πολυσύχναστη πόλη όσο και στις μακρινότερες αποδράσεις, φέρει από τη βασική του έκδοση το πλέον προηγμένο πακέτο S-10: Μία δέσμη 12 τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense™.

Χάρη στο S-10, το νέο Hyundai i10 μπορεί ενδεικτικά μόνο του να κρατιέται εντός ορίων λωρίδας, να φρενάρει εάν ανιχνεύσει όχημα ή διερχόμενο πεζό, να προειδοποιήσει τον οδηγό αν έχει ενδείξεις κόπωσης, να βοηθά στην ομαλή εκκίνηση σε ανηφόρα, να φωτίζει πρόσθετα το εσωτερικό της στροφής σε νυχτερινή οδήγηση.

Πιο αναλυτικά οι τεχνολογίες ασφαλείας Hyundai SmartSense™του Νέου i10 είναι :

LDW Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
LKA Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
DAW Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού
HBA Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
FCW Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης
FCA City Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
FCA Interurban Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
FCA Pedestrian Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (αναγνώριση πεζών)
SL Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
HAC Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
VSM Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) & Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)
SCL Στατικά Φώτα Στροφής
Παράλληλα, το νέο Hyundai i10 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του το σύστημα E-Call, που προσφέρει τη δυνατότητα να κληθεί ο πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 χωρίς οι επιβάτες να έχουν τηλέφωνο μαζί τους, όποτε βρεθούν σε μία απρόβλεπτη περίσταση. Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με την αυτόματη αναγνώριση ατυχήματος (όταν ανοίγουν οι αερόσακοι). Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, είναι δωρεάν και χρειάζεται το όχημα να βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει οποιοδήποτε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο επιβάτης μπορεί να συνομιλήσει με τον τηλεφωνικό εκπρόσωπο του 112, ο οποίος ανάλογα με την κατάσταση θα ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με έρευνες, η έγκαιρη και ακριβής ειδοποίηση ενός ατυχήματος με το σύστημα E-Call που φέρει το νέο Hyundai i10, μπορεί να επιταχύνει την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και ζωές.

Πηγή: naftemporiki.gr