Γιάννης Μπέζος: Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βγω έξω και θα αρχίσω να μοιράζω φιλιά και χάδια

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Μπέζος. Και ο καταξιωμένος ηθοποιός προχώρησε σε μία ειλικρινή εξομολόγηση. Μεταξύ άλλων, η κουβέντα πήγε και στη σχέση του με το κοινό, αφού κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει να βγάζει φωτογραφίες με τον κόσμο ή να έχει αγκαλιές.

powered by Rubicon Project
Ο Γιάννης Μπέζος με αφοπλιστική ειλικρίνεια ξετύλιξε τις απόψεις του, τόσο για τη δουλειά του, όσο και για τη σχέση του με τον κόσμο. Και τόνισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην χάσει την εκτίμηση του κοινού, όχι το θαυμασμό του.

«Εγώ δεν μπαίνω σε κανέναν ρόλο ποτέ, θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους ρόλους που κάνω. Οι θεατές δεν έρχονται να δουν ρόλο, έρχονται να δουν εμένα ή τους συναδέλφους μου. Κανείς δεν ασχολείται με τους ρόλους. Αν ανεβάσω μια παράσταση και δεν πάει καλά, φταίω εγώ που δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Δεν μπορεί να έχω το όνομά μου πάνω στη μαρκίζα και για την αποτυχία να φταίει η ταξιθέτρια… ή να βρίσκω δικαιολογίες ότι ο χρόνος που έγινε αυτό δεν ήταν ο κατάλληλος, ο χώρος, αν θέλετε, δεν ήταν ο κατάλληλος ή δεν ταυτίζομαι εκείνη την ώρα με τις βαθιές επιθυμίες του κόσμου. Κατεβάζεις την παράστασή σου και κάνεις την αυτοκριτική σου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος.

Και συνέχισε: «Στην επικοινωνία είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος, δεν είναι το… φόρτε μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ με ηθοποιό που δεν θέλω. Δεν είμαι άτομο που με επιλέγουν, επιλέγω εγώ με ποιους θα συνομιλήσω, επιλέγω με ποιους θα κάνω παρέα, σε ποιους θα καταθέσω το χιούμορ μου, με ποιους θα έρθω σε επικοινωνία. Δεν είμαι… ευρείας χρήσης. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βγω έξω και θα αρχίσω να μοιράζω φιλιά και χάδια».

Για να εξηγήσει σχετικά με την επικοινωνία του με το κοινό, τις αγκαλιές μαζί του και τις φωτογραφίες: «Ας στεναχωριέται το κοινό, αλλά με εκτιμά περισσότερο γιατί ξέρει ότι δεν του λέω ψέματα, αλλιώς θα ήμουν ανακόλουθος και ψεύτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος αυθόρμητα να με αγκαλιάσει και να βγάλουμε φωτογραφία γιατί είναι το στυλ μου τέτοιο, δεν γίνεται. Δεν το κάνω επειδή είμαι σνομπ, δεν είναι η καρδιά μου προς τα εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους αγαπώ και δεν τους εκτιμώ. Με το έργο μου έχω δείξει ότι τους αγαπώ πιο πολύ από κάτι άλλους που τους χαϊδεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν με ενδιαφέρει αν χάσω το θαυμασμό του κόσμου, την εκτίμησή του δεν θέλω να χάσω…».

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Λέγαμε κάτι με ένα νεότερο συνάδελφό μου για τις φωτογραφίες και μου λέει σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ και του λέω: Αν πραγματικά έχει αντίκρισμα αυτό που κάνεις, θα σε έχουν στην καρδιά τους, όχι στο μαξιλάρι τους. Γιατί τη φωτογραφία αυτή, οι πρώτοι που θα την πετάξουν, θα είναι αυτοί οι ίδιοι. Αλλά όταν σε έχουν μέσα στην καρδιά και στη μνήμη, δεν φεύγεις ποτέ. Αλλά πρέπει να είσαι παρών με τη δουλειά σου».

Πηγή: Newsbeast