Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τραπεζίτες – Τι συζήτησαν

Tην ενίσχυση της ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα στην οικονομία, ανέδειξε ως πρώτη προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη συμμετοχή των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και διευθύνοντων συμβούλων των τραπεζών.

Μεγάλο μέρος της τηλεδιάσκεψης που διήρκησε περίπου μια ώρα επικεντρώθηκε στα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι τράπεζες για να δώσουν δανειοδοτήσεις για κεφάλαια κίνησης.

Το θέμα έθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης και μάλιστα παρουσίασε λίστα όπου καταγράφονταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι τραπεζίτες απάντησαν ότι είναι πολύ λιγότερα τα δικαιολογητικά και συμφωνήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία να «ελαφρύνει» ο αριθμός των δικαιολογητικών ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν: ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματέας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.