Παναγιωτόπουλος από Έβρο: Δεν λήγει ο συναγερμός στον Έβρο – Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προκλητική στάση της Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου με τα περιστατικά πυροβολισμών και δήλωσε πως οι ελληνικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Θέμα 104,6 ανέφερε ότι «αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι μας είναι αδιάφορα εξαιτίας της δύναμης της συνήθειας… κάθε άλλο. Είχαμε προβλέψει ότι η ένταση θα συντηρηθεί και ότι για εμάς ο συναγερμός δεν λήγει. Απλά, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων και συνεχίζονται οι εργασίες. Η απόπειρα θωράκισης του Έβρου και με τον φράχτη στα σημεία που ήταν “ανοχύρωτα”, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «περιμέναμε από την άλλη πλευρά να συντηρήσει αυτήν την ένταση. Δεν ξέρω αν είναι ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο ή μεμονωμένες συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν εκνευριστεί κιόλας επειδή αναγνωρίζουν ότι δεν έχει περάσει το δικό τους στον Έβρο. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, να απαντούμε, να παίρνουμε τα μέτρα μας και να κρατάμε τον συναγερμό και να οχυρωνόμαστε. Μακάρι κάθε φορά που πυροβολεί κάποιος Τούρκος να είναι και κάποιο στέλεχος της Frontex για να καταγράφει αυτές τις συμπεριφορές».