ΟΑΕΔ: Διευκρινίσεις για το επίδομα των 400 ευρώ

Στοιχεία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, λόγω του κορονοϊού, δίνει ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε πως:

  • Οι 103.000 είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ, έως τις 12:00 σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου.
  • Η πρώτη φάση εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 57.000 δικαιούχους ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 24 Απριλίου, και οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.
  • Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε τουλάχιστον 10.000 επιπλέον δικαιούχους, που έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ.
  • Ο ΟΑΕΔ θα εκταμιεύει σε καθημερινή βάση την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους δικαιούχους που επικαιροποιούν, επιβεβαιώνουν ή καταχωρούν ΙΒΑΝ.

Η διαδικασία της επιβεβαίωσης ή της καταχώρισης των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ