Η απάντηση Βρούτση για τα voucher

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σήμερα από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε για το θέμα που προκλήθηκε με τα voucher κάνοντας αυτοκριτική και παράλληλα εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας 390.000 φορείς μπήκαν όπως είχαν αξιολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας δεν προστέθηκε ούτε ένας ούτε αφαιρέθηκε κάποιος ήταν ακριβώς όπως μας τα έδωσε το υπουργείο παιδείας πιστοποιημένοι φορείς. Δεν υπήρξε καμία ένσταση στην διαδικασία, πολιτική πρωτοβουλία δική μας ήταν να τραβήξουμε το πρόγραμμα πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε  πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε τα ΚΕΚ. Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία:

10 Ιουνίου 2019 κατάρτιση ανέργων περίοδος ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου-Χαρίτσης 48.900.000 €
19 Σεπτεμβρίου 2016 κατάρτιση ανέργων ποσό 89 εκατομμύρια € ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης
15 Νοεμβρίου 2018 κατάρτιση ανέργων Χαρίτσης -Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ 17 εκατομμύρια €
30 Ιανουαρίου 2019 κατάρτιση ανέργων 49 εκατομμύρια €
20 Νοεμβρίου 2018 πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης ανέργων 23.829.000 €
10 Απριλίου 2019 άλλο πρόγραμμα κατάρτισης προεκλογικά 39 εκατομμύρια €

Ζητάτε την δική μου παραίτηση που είχαμε την τόλμη να διαπιστώσουμε το πρόβλημα να το αλλάξουμε και να το διορθώσουμε. Αυτό λέγεται πολιτική αθλιότητα, πολιτική υποκρισία ρίξατε λάσπη στον ανεμιστήρα η οποία θα γυρίσει πίσω σε σας με τα στοιχεία που σήμερα παρουσίασα. Oλα αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια συνεργασίας με τα ΚΕΚ ήταν και τότε τα ίδια ΚΕΚ ήταν τα ίδια voucher ήταν. Υποκρισία ντροπή και αθλιότητα καλούνται να απαντήσουν».

Τέλος ο υπουργός κάνοντας αυτοκριτική ανέφερε ότι «Δεν υπήρξε χρόνος ούτε είπα ποτέ ότι διεκδικούμε το τέλειο και το αλάθητο. Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν κινηθήκαμε στη βάση ενός προγράμματος για να στηρίξουμε τους επιστήμονες. Ακολουθήσαμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο για να τρέξει το πρόγραμμα αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ , το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό παραλάβαμε και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε .