Όλα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την τουριστική χρονιά

«Αν όλα πάνε καλά και κερδίσουμε τη μάχη της υγείας, μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε» εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία, τονίζοντας πως η χώρα έχει λάβει τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολουθεί μία σωστή διαχείριση της κατάστασης.

«Αν συμβεί αυτό, τότε ίσως δεν χαθεί η τουριστική χρονιά, καθώς η χώρα μας θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τότε όμως ενδεχομένως να ανακύψει ένα νέο ζήτημα. Ότι θα θέλουν να έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας και θα έχουμε εμείς ενδοιασμούς για να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κρίσης στην υγεία. Γι’ αυτό, θέλουμε να βάλουμε τα rapid test, για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλες τις εισόδους της χώρας και για τους τουρίστες και για εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μεγάλος επενδυτικός όμιλος που έχει στόχο να πραγματοποιήσει σημαντική τουριστική επένδυση στη χώρα μας αλλά σταμάτησε λόγω της κρίσης στην υγεία, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί του και του εξέθεσε την πρόθεση, μόλις αρθούν τα μέτρα για την καραντίνα, να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση.