Κικίλιας: Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν – 2.145 νοσηλευτές και γιατροί τις επόμενες δέκα μέρες

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει πάρει ήδη το υπουργείο, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία. Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμή σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, «καθώς έχουμε λάβει νωρίς μέτρα, τα οποία είναι σημαντικό να τηρηθούν από όλους» είπε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπάρχει επάρκεια, και για τα υγειονομικά υλικά έχει γίνει πρόβλεψη, καθώς το Δημόσιο προχώρησε στην παραγγελία όλων των απαραίτητων αναλωσίμων αρκετά νωρίς.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα δημόσιας υγείας, ο υπουργός εξήγησε πως γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να γίνουν περισσότερες από 2.000 προσλήψεις το επόμενο δεκαήμερο (οι 431 είναι γιατροί και οι 1.714 νοσηλευτες και λοιπό προσωπικό). Επίσης, έχουν ήδη τοποθετηθεί 176 γιατροί και περίπου 300 νοσηλευτές.