Προκαλούν σοκ οι αριθμοί παγκοσμίως για τον κορωνοϊό – Η Ιταλία ξεπέρασε σε νεκρούς την Κίνα

Η Κίνα έχει φέρει υπό έλεγχο την κατάσταση με τον κορωνοϊό, αλλά στην Ευρώπη -κυρίως- τα πράγματα κυλούν αντιστρόφως ανάλογα.

-Στις ΗΠΑ, τα πράγματα δείχνουν πλέον να είναι πάρα πολύ σοβαρά. Οι Αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως και επίσημα υπάρχουν κρούσματα και στις 50 Πολιτείες, ενώ το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν άλλα 540, καθώς και 10 θάνατοι. Ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα έφτασε τους 218, ενώ τα κρούσματα στα 14.329.

-Στην Ευρώπη, η Ιταλία είναι και αριθμητικά πλέον η χώρα με το μεγαλύτερα πλήγματα από τον κορωνοϊό. Ξεπέρασε σε νεκρούς και την Κίνα, μετρώντας 3.405 θύματα, με το τελευταίο 24ωρο μόνο να πεθαίνουν 427 άνθρωποι και όπως φαίνεται οι αριθμοί θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν… Ακόμη και τα νεκροταφεία στην Λομβαρδία δεν μπορούν να κάνουν άλλες ταφές λόγω πληρότητας, με το Μπέργκαμο να βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, καθώς εκεί έχουν χαθεί πάνω από 500 ζωές και χιλιάδες βρίσκονται στα νοσοκομεία με κρούσματα κορωνοϊού.

-Στην Τουρκία, μέσα σε λίγα 24ωρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα κρούσματα έχουν ανέβει υπερβολικά. Εκεί που υπήρχαν ανησυχίες για το αν η κυβέρνηση Ερντογάν κρύβει την κατάσταση στην χώρα με τον κορωνοϊό, οι αρχές χθες ανακοίνωναν πως τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 359

-Στη Γαλλία, παρά τα αυστηρότατα μέτρα και τους χιλιάδες αστυνομικούς που βγήκαν στους δρόμους, οι αριθμοί των θυμάτων αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα. Αλλοι 108 πέθαναν χθες, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 372, με τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνει πως θα επενδυθούν 5 δισ.για τις έρευνες για το φάρμακο καταπολέμησης του ιού.