Κορωνοϊός: Ποια η ανησυχία των ειδικών

Με αγωνία παρακολουθούν οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές την πορεία του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας καθώς, ενώ συμπληρώνεται αύριο η πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, τα δείγματα προς εξέταση στα Εργαστήρια Αναφοράς αποστέλλονται με αμείωτο ρυθμό.

Συμφωνα με το protothema.gr oι ειδικοί βλέπουν ως θετικό στοιχείο τον αργό ρυθμό της διασποράς -υπάρχουν επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα τέσσερα είναι «εισαγόμενα» και τα τρία αποτελούν περιστατικά δευτερογενούς, εγχώριας μετάδοσης- και ως αρνητικό στοιχείο τον… απρόβλεπτο χαρακτήρα του νέου κορονοϊού, που δεν επιτρέπει ουσιαστικά καμία ασφαλή πρόγνωση για την πορεία του. Οσον αφορά στα επτά κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί πρόκειται για τέσσερις γυναίκες, δύο άνδρες και ένα ανήλικο παιδί και νοσηλεύονται με ήπια συμπτωματολογία στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Αττικόν και Σωτηρία.

Ωστόσο, με δεδομένο τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του κορωνοϊού ουδείς μπορεί να αποκλείσει την ανατροπή στη…χαλαρή πορεία του COVID-19 εντός της ελληνικής επικράτειας, παρά την μεθοδική ιχνηλάτηση που κάνουν οι ειδικοί στις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.