Μητσοτάκης: Αν συνεχιστεί η κατάσταση θα διακόψουμε το πρωτάθλημα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανέφερε τις γραμμές που προτίθεται να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Αν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση όπως την περιγράφετε, τότε δεν θα προηγούταν η Νέα Δημοκρατία πολύ στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι «Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μια μίζερη πραγματικότητα. Την ώρα που ανακτούμε την αξιοπιστία μας ως χώρας, όταν αναβαθμιζόμαστε από τους οίκους αξιολόγησης, πράγματι πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Από μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα, διχάζοντας τους πολίτες ακόμη και με όρους γεωγραφίας. Ας είμαστε ειλικρινείς, είκοσι χρόνια ταλανίζεται το ποδόσφαιρο από τέτοια γεγονότα. Και καμία κυβέρνηση μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει, ούτε η δικιά σας. Ας μην μπούμε στη συζήτηση ποιος έκανε παρέα με ποιον, ούτε να αναφερθώ στις δικές σας εκλεκτικές συγγένειες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «Χθες ψηφίσαμε μια ρύθμιση με σκοπό να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από μια γνωμοδότηση της ΕΕΑ. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί σε τιμωρία της ομάδας, όχι σε εξόντωση. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτό; Μιλάμε για παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Έκρινα όμως μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική(…) Η πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια πολιτικά, όχι οπαδικά. Αποκρούσαμε άθλιες διχαστικές κραυγές. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απλά σιωπάτε οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Ίσως γι αυτό η μετριοπαθής προσέγγισή μας συγκεντρώνει τα πυρά απ όλες τις πλευρές. Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας. Και έτσι κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Κάποιοι χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς για να απειλούν βουλευτές».