”Θύελλα” αντιδράσεων από την εισήγηση-βόμβα της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ από τη Σούπερ Λιγκ.

Επισήμως το Μαξίμου παραπέμπει στη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επί της ουσίας πήρε θέση υπέρ του ΠΑΟΚ και στιγμάτισε εμμέσως την απόφαση της ΕΕΑ.

H πρώτη αντίδραση από το εσωτερικό της ΝΔ ήρθε από τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο ευρωβουλευτής και άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ απειλεί με παραίτηση από την ευρωομάδα της ΝΔ εφόσον επικυρωθεί η ποινή του υποβιβασμού από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Σούπερ Λιγκ, ενώ αφήνει αιχμές. «Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν τη συγκεκριμένη επιτροπή (σ.σ.: ΕΕΑ)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγοράκης.

Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ορίσει με απόφασή του δύο από τα μέλη της ΕΕΑ.

Την ίδια στιγμή, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του κ. Αυγενάκη, ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ πριν από μερικές ημέρες, προκειμένου να λάβουν από κοινού αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η έντονη αντίδραση της ΠΑΕ, αλλά και οι πρώτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από οπαδούς του ΠΑΟΚ φέρνουν πάλι στο προσκήνιο το διχασμό Βορρά-Νότου, εξέλιξη που, όπως σημειώνει το newsit.gr,  ασφαλώς προβληματίζει το Μαξίμου και γι’ αυτό ήδη γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι