Όλα όσα είπαν Μητσοτάκης και Χάφταρ πίσω από τις “κλειστές πόρτες”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα τον ισχυρό άνδρα της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ και είχαν εκτενείς συνομιλίες για την κατάσταση στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα ο Χάφταρ δήλωσε πως το μνημόνιο της Λιβύης με την Τουρκία είναι άκυρο και δεσμεύθηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Ο κ. Χάφταρ κατήγγειλε ειδικότερα τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας στην χώρα του.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην λιβυκή κρίση και παρότρυνε τον κ. Χάφταρ να τηρήσει εποικοδομητική στάση στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ακόμα ο Χάφταρ εκτίμησε ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω μιας πανεθνικής συνέλευσης, χωρίς αποκλεισμούς. Από την συζήτηση, η οποία κάλυψε σε βάθος όλα τα θέματα για το ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συγκρατείται η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Haftar για την ακυρότητα του Μνημονίου Sarraj – Τουρκίας και η δέσμευσή του για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα.