Το Today Press στις εκλογές της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας

Τη νέα της ηγεσία για την περίοδο 2019 – 2023, θα εκλέξει σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή της ΚΕΔΕ λαμβάνει χώρα  σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου πλήθος Αυτοδιοικητικών δίνει το “παρών”.

Ρεπορτάζ: Σοφία Χύτου

Το Today Press εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις για τη σημερινή εκλογική διαδικασία:

Ο κ. Νικόλαος Βαφειάδης, Πρόεδρος ΔΑΕΜ Α.Ε., Αντιπρόεδρος Ποιότητας Ζωής δήλωσε τα εξής: “Σήμερα οι Δήμαρχοι αποφασίζουν για το μέλλον των κατοίκων τους. Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων είναι το συνδικαλιστικό όργανο μεν των Δημάρχων, ταυτόχρονα όμως  είναι και το συγκεκριμένο όργανο το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον κάθε Δήμο. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί Δήμοι και οι Δήμοι οι οποίοι είναι μικροί, να ξέρετε ότι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι μόνο η ΚΕΔΕ. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τον υπουργό τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος αγγίζει το πρόβλημα και είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μας, πρέπει να είμαστε κοντά στους πολίτες και ειδικά εμείς που είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο της Αθήνας. Οι Αθηναίοι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτόν, διότι τα προηγούμενα χρόνια η Αθήνα έμεινε στάσιμη”.

Ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ανέφερε τα εξής: “Η Αυτοδιοίκηση είναι ένα δύσκολο πεδίο, οι Αυτοδιοικητικοί σήμερα μαζευτήκαμε για να εκλέξουμε το νέο πρόεδρο όλων των αυτοδιοικητικών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι η νέα διοίκηση η οποία θα εκλεγεί μέσα από αυτές τις αρχαιρεσίες θα δώσει λύση, θα προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε ζητήματα που μας βάζουν οι πολίτες και δυστυχώς η γραφειοκρατία αλλά και ο σφιχτός εναγκαλισμός μέχρι σήμερα της κεντρικής διοίκησης πάνω στην Αυτοδιοίκηση, στην ουσία έχει απαξιώσει τη λέξη Αυτοδιοίκηση”.

Ο κ.  Φίλιππος Αναστασιάδης, Δήμαρχος Παγγαίου δήλωσε για τη σημερινή ημέρα: “Είμαι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, είμαι δεύτερη φορά εκλεγμένος Δήμαρχος, πιστεύω στο θεσμό και τη λειτουργία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ,πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει σε πνεύμα σύνθεσης και όχι αντιπαράθεσης με την κεντρική διοίκηση, την εκάστοτε κεντρική διοίκηση. Νομίζω ότι μπορούμε να συνθέσουμε απόψεις και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα επ’ ωφελεία βέβαια σε κάθε περίπτωση τόσο της διοίκησης των δήμων μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας ,γιατί μην ξεχνούμε ότι ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτός που έχει την αμεσότητα με τον απλό πολίτη. Το αποδείξαμε πάρα πολλές φορές, το αποδεικνύουμε  εμείς στην Ανατολική Μακεδονία και με τους πρόσφυγες, με την προσφορά μας εκεί αλλά και με πάρα πολλά θέματα και ζητήματα, μιας και προέρχομαι από έναν περιφερειακό δήμο, όπου αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι λίγα. Δεν είμαστε μητροπολιτικός δήμος αλλά τα προβλήματά μας είναι πάρα πολλά και εκεί είναι που πρέπει να εκπροσωπήσουμε τους μικρότερους περιφερειακούς δήμους ώστε να μεταφέρουμε τα προβλήματα μέσω της ΚΕΔΕ στην κεντρική διοίκηση και να δίνουμε τις λύσεις που απαιτούνται”.