Αντικαπνιστικός νόμος: Σε πλήρη εφαρμογή η νέα νομοθεσία

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται ο αντικαπνιστικός νόμος, αφού τα πρόστιμα τόσο για καπνιστές, όσο και για επιχειρηματίες που αποφασίζουν να τον αψηφήσουν είναι αρκετά «τσουχτερά».

Μόλις λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου και ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1142. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας την πρώτη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή δέχθηκε, , συνολικά 235 κλήσεις. Από αυτές, 58 αφορούσαν καταγγελίες, 22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή 1142 δέχθηκε 347 κλήσεις σε σχέση με τις 235 κλήσεις που είχε δεχθεί την πρώτη ημέρα. Από αυτές, 87 αφορούσαν καταγγελίες, 55 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 108 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 63 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 20 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 14 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.