Ανοδικά κινείται η αγορά αυτοκινήτων – θετικά τα μηνύματα για τα ηλεκτροκίνητα

Θετικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου την τρέχουσα χρονιά, με πρόβλεψη για αυξημένες πωλήσεις το 2020. Παράλληλα, στα χίλια οχήματα ανά έτος αναμένεται να ανέλθουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020 και το 2021. Όπως δήλωσε  ο Δημήτρης Πάτσιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ), σε ό,τι αφορά γενικότερα τα επιβατικά οχήματα εκτιμάται ότι η επόμενη χρονιά θα κλείσει περίπου στο +10%, “θα είναι δηλαδή η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αύξησης, με τους απόλυτους αριθμούς να παραμένουν ωστόσο χαμηλοί”.

Η ανανέωση του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους γίνεται με αργούς ρυθμούς, όπως εξήγησε ο κ. Πάτσιος, σημειώνοντας πως “στη χώρα μας συζητάμε για πωλήσεις της τάξης των 11 αυτοκινήτων ανά χίλιους κατοίκους, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 29 αυτοκίνητα ανά χίλιους κατοίκους”.

Ο κ. Πάτσιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ηλεκτρικά οχήματα εκτιμώντας πως θα υπάρξουν κίνητρα για την αγορά και χρήση τους που “θα είναι της τάξης του 10% περίπου επί της λιανικής τιμής για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα” ενώ εν αναμονή είναι εταιρείες και αγοραστές για το τι ακριβώς θα ισχύσει για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.