Σύγκρουση Κεραμέως με Φίλη για την ΑΣΟΕΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως και του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Φίλης επέλεξε να σχολιάσει την επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο της υπουργού Παιδείας την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για πταίσμα ή απλό πλημμέλημα και ρώτησε την κυρία Κεραμέως αν φοβάται τις κόκκινες μπογιές. «Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, ήταν ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα, αυτό ήταν, πάντως κόκκινες μπογιές. Μας ενοχλεί, μας ενοχλεί βεβαίως, υπάρχει διαδικασία διερεύνησης του θέματος και είναι καταδικαστέα. Το άλλο είναι ο τραυματισμός φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και εκεί όχι μόνο κουβέντα από την κυρία Κεραμέως αλλά και μπράβο κιόλας».

Η υπουργός Παιδείας απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ. Φίλη, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συντάσσεται με τους μπαχαλάκηδες: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτούς που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Σας πήρε πέντε ολόκληρες μέρες για να πείτε μια ολόκληρη κουβέντα για την επίθεση στο γραφείο μου. Ξέρετε ότι έσπασαν την πόρτα εισόδου στην ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο; Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς επιλέγουμε να είμαστε με όλους αυτούς που θέλουν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από πάσης μορφής βία και ανομία. Αυτή είναι η διαφορά μας και για αυτή κρινόμαστε».