Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες

H αντιπολίτευση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

“Οι εικόνες της Κυριακής από τη γιάφκα της ΑΣΟΕΕ επιβεβαιώνουν πλήρως την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας που υπήρχε στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε αυτό πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια αφωνία. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν ξέρω, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αποφάσισε όμως, χθες, να ταυτιστεί με αυτές τις μειοψηφίες, οι οποίες πήγαν ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου, να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

“Έχουμε ή δεν έχουμε Δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο; Είναι ή δεν είναι η Σύγκλητος το ανώτατο όργανο διοίκησης και μπορεί να πάρει μια απόφαση να κλείσει το Πανεπιστήμιο; Αν δεν σεβόμαστε τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, τότε κάτι προβληματικό συμβαίνει στον τόπο μας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε, δε, ότι μια από τις βασικές ατζέντες της κυβέρνησης είναι “να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας και να πατάξει την ανομία στη χώρα” και σημείωσε: “Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, που να παράγει και να προάγει νέες ιδέες, ένα πανεπιστήμιο που θα είναι βήμα ελεύθερου διαλόγου πανεπιστημιακών ιδεών. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση οπλισμού. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι”.