Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε ως Αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτό έγινε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παραχώρηση του αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ολοκληρώθηκε πριν από από λίγο η σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που σύμφωνα με πληροφορίες αναγνώρισε τη νέα αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας. Κατά συνέπεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μνημονεύει και θα συμπεριλάβει στην ορθόδοξη οικογένεια τον Αρχιεπίσκοπο της Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 7 Ιεράρχες που  διαφώνησαν είναι , οι Καρυστίας, Ηλείας , Καισαριανής, ,Αιτωλοακαρνανίας, Κυθήρων Μεσογαίας και Δρυινοπόλεως  στην ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας να εξουσιοδοτήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας όποτε το επιθυμεί.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό θα γίνει με κοινό συλλείτουργο του Μητροπολίτη  Επιφανίου της Ουκρανίας  με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ενδεχομένως παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.