Διάλογος – «φωτιά» Χριστοδουλίδη με Τσαβούσογλου -Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έδωσε το χέρι του

Εναν πρωτοφανούς έντασης διάλογο, ανάμεσα στους ΥΠΕΞ Κύπρου και Τουρκίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατέγραψαν οι κάμερες τηλεοπτικών σταθμών στη Νέα Υόρκη.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο, καλύπτοντας τα «παρασκήνια» της Συνόδου Κορυφής, είδαν ξαφνικά τους υπουργούς της Κύπρου και της Τουρκίας να ανταλλάζουν «σκληρές» κουβέντες για το Κυπριακό. Το «θερμό» επεισόδιο κορυφώθηκε όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Κύπριο υπουργό!

Σύμφωνα με το philenews, της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι δημοσιογράφοι ανέμεναν τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκου Δένδια και Νίκου Χριστοδουλίδη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντούσε τον Ινδό ομόλογό του και κατά τη διάρκεια της αναμονής είχε πιάσει κουβέντα με έναν Ελληνα δημοσιογράφο. Από το σημείο πέρασε ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, σε χιουμοριστικό τόνο, είπε προς τους δημοσιογράφους «μην πιστεύετε αυτά που λέει». Οι δυο αξιωματούχοι χαιρετήθηκαν εγκάρδια όμως μετά ακολούθησαν τα… ευτράπελα.